Gårdagens inköp

Jag kunde inte låta bli att unna mig lite småsaker under gårdagens shoppingkväll!

De flesta butikerna hade minst 20% rabatt, så jag passade på att köpa örhängen, en primer, ett läppglans och två provprodukter till håret på den serien som min frisör säljer.

Jag köpte en hårinpackning hos min frisör sist jag var där, men när jag såg dom här små förpackningarna med schampo och lockgél igår, så kunde jag inte låta bli att testa dom också. Det känns som att det är mycket pengar att lägga om man inte gillar produkten, så det ska bli roligt att testa dessa i små format.

Det blev en skjorta till Andreas också. Jag tycker om att överraska med spontanpresenter lite då och då. Det är svårt att hitta presenter till honom, men den här färgen är klockren till Andreas och han är ju en skjortkille - så jag hoppas verkligen att han blev nöjd!

Nu ska jag snart få besök av Matilda som ska spendera eftermiddagen och kvällen här. Vi ska laga vegetarisk paj tänkte vi..

Den bästa versionen av mig

Det finns många sätt att se på dagens samhälle när det kommer till utseende. Vi vet att det som säljer mest är det som vi vet att vi inte har, men tror att vi behöver.

Jag skulle kunna ge er en lista med anldningar till varför jag väljer att täcka mitt ansikte med smink. En anledning skulle kunna vara att det är ett stort intresse för mig, men det vore inte helt sant - för det finns dagar då jag snabbt kladdar på mig make-up utan att tycka att det är roligt. En annan anledning skulle kunna vara att jag vill göra mig extra fin inför min partner, men det vore inte heller helt korrekt - då skulle jag ju sminkat mig när jag gick runt ensam här hemma och det gör jag inte.
Jag tror att även om det finns anleningar att sminka sig, som känns sunda, så är vi många som har en osund relation till sminket.
Vad har du för relation till ditt smink, helt ärligt?
 
Det ligger en sanning i att jag tycker att det är kul att sminka mig och det ligger en sanning i att jag vill att Andreas ska tycka att jag är extra fin. Men det är inte hela sanningen till varför jag väljer att ta på mig smink när jag ska iväg.
 
Utseende är viktigare än någonsin, det man fick lära sig som liten stämmer inte längre. Dom vuxna sa "Du duger precis som du är" samtidigt som dom bar på stora komplex för sina kroppar och sina gråa ansikten.
 
Vi blir matade med meningen "Du duger inte" varje dag, utan att vi tänker på det. Vi kan lägga miljoner på att ändra utseende och att fixa till oss för att försöka passa in i den bilden som presenterar den perfekta människan. Men varför? - För att det säljer att försäkra oss om att vi inte duger som vi är.
 
Istället för att jobba på vår självkänsla så tittar vi oss i spegeln och undrar vad vi kan förändra. Men det vi behöver förändra sitter inte utanpå - det sitter inuti. För vi kommer aldrig att bli nöjda, så länge vi inte lär oss att uppskatta oss själva precis som vi är. Och det är något som vi måste ta tag i och jobba på. Det är på riktigt ett sjukligt problem som är skapat för att vi ska köpa produkter som vi egentligen inte behöver.
 
Vi kan köpa produkterna för att vi tycker att det är roligt och fint - jag kommer inte att sluta att använda smink, jag älskar smink på många sätt. Men, skäms man över att visa upp sig själv precis som man är, då har man en osund relation med sig själv. Och om vi inte väljer att sätta stopp för hur samhället utvecklas inom skönhet, då betyder det att vi har slutat att älska oss själva och att vi utsätter oss för ett självskadebeteende.
 
En sund relation till smink är när du väljer att älska dig själv oavsett om du har sminket på dig eller inte. En sund relation till dig själv är när du tittar på dig själv utan att tänka att du måste förändra dig för att passa in, för du duger faktiskt precis som du är!
 
Den bästa versionen av mig, är när jag väljer att älska mig själv.
 
Glöm inte att trycka på hjärtat,
så att det här inlägget når fler!

Shoppingkväll i Alingsås

Igår kände jag verkligen ett stort behov av att komma ut och hitta på något! Jag kan bli så trött på att inte bryta av mina rutiner och att jag spenderar så mycket tid hemma. Julia behövde en paus i sitt pluggande - så det var verkligen perfekt!

Alingsås centrum hade spring night shopping dagen till ära, så butikerna var öppna till 22. Jag vet inte när jag shoppade med en tjejkompis senast!

Man är ju verkligen yrkesskadad när man går där och tittar på plaggen och tänker på vilka material dom använt och vilka färger och modeller som är bra - eller när man till och med kan räkna ut ett ungefärligt inköpspris på produkterna, haha.
Så jag försökte att sluta fokusera på mitt jobb och provade lite kläder för nöjets skull.

Jag älskar dessa typer av blusar. Till den här toppen så fanns det ett matchande hårband - jag tänkte genast på hur snyggt det hade varit med toppen, hårbandet, ett par vita jeans och ett par beiga klackar. Älskar somriga outfits!

Provade lite bikinis också! Jag undrar hur snygg brännan blir av den här, haha.

Efter timmar av shopping fikade vi och snackade en stund. Så himla mysig kväll - jag behövde detta..
Jag ska visa upp mina inköp senare! Hoppas ni får en fin fredag!