Den bästa versionen av mig

Det finns många sätt att se på dagens samhälle när det kommer till utseende. Vi vet att det som säljer mest är det som vi vet att vi inte har, men tror att vi behöver.

Jag skulle kunna ge er en lista med anldningar till varför jag väljer att täcka mitt ansikte med smink. En anledning skulle kunna vara att det är ett stort intresse för mig, men det vore inte helt sant - för det finns dagar då jag snabbt kladdar på mig make-up utan att tycka att det är roligt. En annan anledning skulle kunna vara att jag vill göra mig extra fin inför min partner, men det vore inte heller helt korrekt - då skulle jag ju sminkat mig när jag gick runt ensam här hemma och det gör jag inte.
Jag tror att även om det finns anleningar att sminka sig, som känns sunda, så är vi många som har en osund relation till sminket.
Vad har du för relation till ditt smink, helt ärligt?
 
Det ligger en sanning i att jag tycker att det är kul att sminka mig och det ligger en sanning i att jag vill att Andreas ska tycka att jag är extra fin. Men det är inte hela sanningen till varför jag väljer att ta på mig smink när jag ska iväg.
 
Utseende är viktigare än någonsin, det man fick lära sig som liten stämmer inte längre. Dom vuxna sa "Du duger precis som du är" samtidigt som dom bar på stora komplex för sina kroppar och sina gråa ansikten.
 
Vi blir matade med meningen "Du duger inte" varje dag, utan att vi tänker på det. Vi kan lägga miljoner på att ändra utseende och att fixa till oss för att försöka passa in i den bilden som presenterar den perfekta människan. Men varför? - För att det säljer att försäkra oss om att vi inte duger som vi är.
 
Istället för att jobba på vår självkänsla så tittar vi oss i spegeln och undrar vad vi kan förändra. Men det vi behöver förändra sitter inte utanpå - det sitter inuti. För vi kommer aldrig att bli nöjda, så länge vi inte lär oss att uppskatta oss själva precis som vi är. Och det är något som vi måste ta tag i och jobba på. Det är på riktigt ett sjukligt problem som är skapat för att vi ska köpa produkter som vi egentligen inte behöver.
 
Vi kan köpa produkterna för att vi tycker att det är roligt och fint - jag kommer inte att sluta att använda smink, jag älskar smink på många sätt. Men, skäms man över att visa upp sig själv precis som man är, då har man en osund relation med sig själv. Och om vi inte väljer att sätta stopp för hur samhället utvecklas inom skönhet, då betyder det att vi har slutat att älska oss själva och att vi utsätter oss för ett självskadebeteende.
 
En sund relation till smink är när du väljer att älska dig själv oavsett om du har sminket på dig eller inte. En sund relation till dig själv är när du tittar på dig själv utan att tänka att du måste förändra dig för att passa in, för du duger faktiskt precis som du är!
 
Den bästa versionen av mig, är när jag väljer att älska mig själv.
 
Glöm inte att trycka på hjärtat,
så att det här inlägget når fler!
GoForFit

Fantastiskt inlägg!

Svar: Åh! Tack så mycket! Jag tror att det är viktigt att vi tar upp detta och tänker till! 😊
Mathilda Björklund

trollemoras.blogg.se

Grymt viktigt budskap du har att ge. Under hela min ungdom har jag känt mig naken utan smink. Blottad. Spelar ingen roll att jag hade ett sött utseende även under sminket.
Efter jag blev mor förändrades allt. Jag bar aldrig smink hemma då jag ville att barnen skulle se MIG, möjligvis när man i början hade middagar m.m. med vänner och familj. Efter ett tag började smink kännas äkligt. Som om kroppen ville stöta ifrån sig det. Nu har jag bytt ut foundation mot ett lätt transparent puder (de dagar jag känner mig blank) och färgar ögonfransarna istället för att använda mascara eller ögonfransförlängning.. Är stolt att visa upp badrumsskåpet som är TOMT på kosmetik istället för hur det var innan.. FULLPROPPAT.. Tråkost dock att jag insåg detta när jag var 24 år.. istället för tidigare.. Hoppas fler hittar sin trygga punkt och vågar visa vilka de egentligen är. Kram

Svar: Åh, inspirerande att läsa! Wow! Tack för att du delar 😊👏🏻
Mathilda Björklund

Iza Palm

Jag har inte använt smink sen jag var kanske 14-15 år, dvs jag har inte sminkat mig sen jag gick i högstadiet. Sista året i 9an så slutade jag även med andra saker som skulle "göra mig attraktiv". Men en mascara har jag inte haft i ägo sen dess. Jag får oftast höra att jag passar bäst utan smink. De ggr jag har haft smink sen dess, är dels min bal sista året i gymnasiet. Min dåvarande pojkvän, tyckte inte ens jag var fin... Och sen ett bröllop 2013. Men, då blev jag sminkad av ett proffs, och jag såg inte ens sminkad ut. Jag kör alltid naturell. Trots gråa säckar osv. Jag trivs bäst så. Alltid gjort iaf. Och jag har inga planer på att börja använda smink igen :)

Svar: Okej! Så bra att trivas med sig själv, precis som man är - önskar att fler kunde göra det!Tack för att du delar med dig! :) Kram
Mathilda Björklund