Nya vanor och tråkiga utgifter

Så igår morse började jag och Andreas en ny liten vana. Vi bestämde oss för att gå upp strax innan sex varje morgon och ta oss en rask promenad innan frukost och jobb.

Nu har vi gått ut och gått i heeeela två dagar (!!!) och resultatet är svindlande. Skoja.

Nej men det känns skönt att iallafall komma ut på morgonen och gå hälften av de steg man ska gå på en dag, redan innan dagens ens börjat. Just nu håller vi oss till tre och en halv kilometer, men vi funderar på att gå något längre.
Jag hoppas verkligen att den här vanan håller, för jag tror att vi båda skulle må väldigt bra av att starta dagen med motion, frisk luft och en riktig frukost.

Just nu sitter jag på stationen i Göteborg. Jag ska göra mitt livs dyraste sjukhusbesök. Själva besöket kostar 1800 kr - allt för att få ett litet papper på att det är okej att jag kör bil. Vilken extremt seg och dyr grej, men det ska bli skönt att få börja övningsköra igen ändå..

Det känns ändå ganska motsägelsefullt att jag som inte är berättigad ekonomisk hjälp från försäkringskassan ska behöva betala så mycket pengar för att bevisa att jag inte är farlig för trafiken på grund av min sjukdom.
Enligt myndigheterna är jag liksom för sjuk för att ta körkort - men jag ska absolut kunna jobba 100%. Och nej, jag får igen ekonomisk hjälp - men jag måste betala massa pengar för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Suck för denna okunskap och oförståelse. De säger liksom emot sig själva, på min bekostnad.
Ja ja, en vacker dag kanske det sker en förändring som inte går ut över oss sjuka. Hoppas det!

Nu ska jag tänka positiva tankar istället för att klaga över min situation, det kunde faktiskt vart mycket värre.

Måndag

Idag har jag vart helt sjukt trött. Jag har sovit mycket under dagen, men nu i eftermiddags åkte jag och Andreas till kommunhuset och lämnade in några papper som vi egentligen tänkte skicka in förra veckan. Vi kände att det var lika bra att prata med dom irl och lämna in papperna direkt i handen.

Jag tänkte att jag skulle göra en översikt över vad som händer i processen, så att man i efterhand ser hur lång tid allt tagit. Så ett separat blogginlägg med en lista kommer senare.

Vi köpte med oss lite pizza hem, efter att vi lämnat in vår första ansökan. Ibland orkar man liksom inte ställa sig vid spisen direkt när man kommer hem.

Nu är Andreas på träning, så jag lär somna i soffan innan det är dags att lägga sig under täcket. Vila har redan somnat i mitt knä..

Helg i Kungälv

Vi har verkligen haft en mysig helg. Tagit promenader, gosat med kattungar och suttit i solen och sjungt till gitarren. I mitten på mars ska vi spela på en invigning av en fotostudio, så vi är i full gång med att öva nu - det ska bli så roligt. Vi tänker oss en väldigt chill spelning där man sjunger bort allt vad stelhet heter och man ska få känslan av att vara "hemma" typ.

Igårkväll firade vi Simon som fyllde 18 i fredags. Vi blev bjudna på trerätters och en trevlig myskväll som slutade med att vi sov över i Veneröd.

Nu är vi ganska sega och sitter och kikar på fotboll. Om en stund ska vi nog sticka ut och tvätta bilen och kanske ta oss en promenad!