1 av 12

Sista dagen i Januari är förbi och under årets första månad har jag hunnit med att spendera tid i tre olika länder, gått många fina promenader, varit på bio, skaffat glasögon, varit på badhus, skrivit musik, jobbat en hel del och njutit av livet.

Det har varit en händelserik månad, jag har fått nya vänner och spenderat tid med både min familj och Andreas familj.

Månadens bästa: Att få känna värme från solen och att ha hittat flera potentiella vänner att umgås med.

Månadens värsta: Att få negativt besked från försäkringskassan och att bli sämre i min kropp.

Fajitas

Vi åt fajitas till lunch idag. Jag kände för att lyxa till det lite och Andreas blev positivt överraskad när han kom hem till mat som stod på bordet, ett nystädat hem och nya planteringar i hall och sovrum.
Jag gick upp och jobbade tidigt på morgonen, så jag har hunnit med mycket idag. Så fort jag får en dipp så kan jag sova middag, eftersom att jag är hemma och jobbar eller pysslar.

Igår var jag på min första kör-övning med nya kören och det känns så himla fint att spendera en kväll med nya människor som är genomsnälla. De andra damerna i min stämma passade en stol till mig och välkomnade mig med frågor och skratt.
Jag hade spillt salladsdressing på hela byxorna några minuter innan jag gick in genom dörren till musiksalen, så jag kände att jag stank vinäger, haha. Min tanke var att det första intrycket av mig blev "tjejen som luktade illa" men jag tror inte att någon märkte att det var jag som luktade.
Det var väldigt hög medelålder i kören. Andreas brukar ju mobba mig för min tendens att ständigt bli vän med 80+are och jag var nära på att skratta till när körledaren sa "Lillemor hälsar till er alla, hon har trillat omkull och fått hjärnskakning". Det var ju såklart inte kul att hon trillat, men det kändes komiskt att jag ännu en gång lyckats hamna i den äldre generationens umgängeskrets.
Jag gillar dock äldre tanter och gubbar väldigt mycket. Jag finner det fashinerande att dom har gått igenom så mycket och varit med och skrivit historia. Vi kan lära oss mycket av den äldre generationen och jag tycker att det känns ganska skönt att spendera tid med andra som är lika senila som mig.
Fajitas - Middag

Vårsolen vid Mjörn

En av mina absoluta favorittillfällen på året är när man för första gången, efter en mörk vinter, känner vårsolen värma på ansiktet.

Idag njöt jag av att ta min förmiddagspromenad, även om jag inte orkade gå så långt.

Jag tog slut i min kropp igår och idag har jag ont lite överallt och ska sova lite middag snart. Jag visste ju att det blev för mycket igår, alla varningstecken fanns ju där. 
Ändå så envisas jag med en avancerad middag på kvällen - som såklart blev misslyckad då hjärnan och kroppen inte hängde med. Det slutade med att vi fick slänga hälften av maten, jag fick gå och lägga mig utan att äta och Andreas fick fixa i köket efter mig. 

Det blir krockar ibland. Psyket orkar och inspirationen finns där men kroppen kraschar och så blir jag ledsen och besviken för att jag ännu en gång misslyckas eller struntar i att lyssna på kroppen.
Jag vill mer än vad jag klarar av - och det blir alltid dumt när jag envisas med att göra det ändå. Undra om jag någonsin kommer att lära mig.

Nu måste jag sova, för ikväll ska jag nämligen på min första körövning - japp, jag har äntligen fått en plats i den kören som jag sökte till!