En tillbakablick

På min och Andreas årsdag, som var den 24, så vaknade vi upp i tältet till en blåsig men solig lördag. Jag vaknade väldigt tidigt och tog en promenad med Vila och njöt av att stappla runt i underställ och stövlar och titta på när havets vågor slog mot land.


När resten av gänget vaknade så plockade vi ihop resterna av maten som vi hade med oss. Vi högg en vattenmelon mitt itu och gröpte ur den till frukost. Melon varvat med mango, mörk choklad och prosciutto. Där satt vi och njöt av sol, friska vindar och färsk frukt. Vi satt i vårt lilla läger som vi byggt upp dagen innan, men som vinden rivit under natten.

Efter att vi packat ihop våra tält for vi ner till färjan och påbörjade dagens utflykt på öarna runt Orust. Mamma och Christer trampade på på sin cykel och jag och Andreas strögade med bilen och tog oss tid för att rädda vilsna hundar och plocka upp skogens guld till morgondagens lunch. Jag älskar kantareller.

Vi bestämde oss för att hålla ihop med det galna cykelparet under dagen - så vårt uppdrag var att hitta ett kaffestopp och ett lunchstopp.

När vi kom över på fastlandet igen så hittade vi en lada mitt ute i ingenstans. Jag blev förvånad när vi klev in genom grinden!

Marsipanladan sålde små tryfflar som man fick plocka till sig i en liten skål och fika på. Jag unnade mig en passionstryffel, en snickerstryffel och en kopp varm choklad. Små, söta varelser. Andreas som kör sin strikta lchf nöjde sig med vatten och han är verkligen sjukt duktig med sin diet!

Det var mysigt att få haka på dessa ett dygn under deras semester och se vad det är dom pysslar med när dom trampar runt genom Sverige.


Det är väldigt lätt att glömma att vi har massor att upptäcka i vårt avlånga land!