Hello Juni

Idag är det 1 Juni, vilket innebär att vi är inne på min och Andreas månad då vi träffades för första gången. Eftersom att vi inte har en riktig dag då vi blev ett par, så har vi (jag) satt vår årsdag på den dagen då vi träffades för första gången. Det var ju på midsommar för ett år sedan.
Jag tänkte att jag kunde dela med mig av lite "kärleks-fakta" om oss, nu när det snart är ett år sedan vi träffades!
 
Mina första tankar om Andreas:
Jag och Andreas satt och pratade i flera timmar på en veranda utanför huset på midsommarfesten som vi båda befann oss på. Redan där såg jag sidor hos honom som gjorde att jag kände attraktion.
Den allra första tanken var ju såklart att jag tyckte att han var snygg, men jag började snabbt förstå att han var ansvarsfull, mogen och trygg. Något som jag anser är väldigt attraktivt hos killar. Jag har helt ärligt aldrig träffat någon som Andreas. Även om jag var helt bestämd på att vi inte skulle bli seriösa, så kunde jag inte låta bli att drömma om ett liv med honom.
 
Vad gjorde vi på våra första dejter?
Haha.. Vi gjorde en hel del..
Och nu i efterhand så kan vi skratta åt våra knasiga stunder. Typ när jag kallade honom fel namn hela första dygnet, eller när han skulle imponera på mig genom att säga att han kunde filéa en fisk - han låtsades gå på toa och kollade på ett youtubeklipp för att se hur man gjorde, för att sedan gå ut och fixa till fisken helt perfekt. Detta fick inte jag reda på förrän typ ett halvår efter, haha. Så jag trodde att han var asgrym på att filéa fisk.
Eller när vi plockade kantareller i skogen och han stukade foten, var på jag kallade honom för klen. När vi kom hem och foten var blå så förstod jag hur ont det måste gjort och jag skämdes ihjäl över att jag inte pysslat om honom!
Våra första månader var otroligt mysiga och vi hade väldigt roligt ihop. Vi har många fina minnen och knasiga minnen.
 
Vår styrka som par:
Vi har många styrkor, så det är svårt att tänka ut vad vi gör som bäst! Men Andreas är väldigt bra på att ge mig komplimanger och att tänka på vad som är bäst för mig. Han sätter mig före det mesta och ställer upp när det behövs. Häromdagen satt han i bilen i två timmar efter jobbet för att underlätta för mig när jag hade feber. Jag bad aldrig om hjälp och han kräver ingenting tillbaka, det finaste man kan ge en annan människa är det Andreas ger mig.
En av våra styrkor som par är att vi lyssnar på varandra och att vi vill varandra det bästa i alla situationer.
 
Jag har tänkt på att vi formar varandra väldigt mycket. Han ger mig det jag behöver och försöker verkligen att respektera det som skiljer oss åt. Både Andreas och jag förändras till det bättre och växer tillsammans, mycket tack vare att vi vågar uttrycka det vi känner och att vi lyssnar på varandra.
Det är just den här kommunikationen som gör att ett förhållande fungerar i längden, det och en hel del annat såklart!
 
Det viktigaste för mig i ett förhållande:
Trygghet är det allra viktigaste för mig. Jag måste kunna lita på personen jag lever med och känna att personen kan täcka upp på de punkter som jag själv är svag på. Jag tror på att vi som par fogas samman av att känna hur vi behöver och kompliterar varandra - samtidigt som att det är viktigt för mig att kunna vara självständig!
 
Det är viktigt att man alltid strävar efter att vara ett team. Om vi skulle bråka så handlar det inte om att vinna bråket, det handlar om att komma på en lösning som får oss båda att må bra.
Sen är det såklart viktigt med kärlek och att man bekräftar varandra. Jag vill inte bara höra att jag är det bästa som finns för just honom, jag vill känna det också.
 
Jag är väldigt tacksam över att Andreas och jag fick upp ögonen för varandra för snart ett år sedan - jag tror och hoppas på en fin framtid ihop!
Ljuva Julia

Som jag skrattade åt "filéa fisk-historien"!!! Hahaha, trots att jag inte känner er >.< såååå roligt!!

Svar: Hahaha! Ja, det är verkligen ett roligt minne som vi skrattar åt! 😅
Mathilda Björklund

Natalia Richardson

Vilka underbara fina och roliga minnen.
Hoppas att år två ihopp blir lika underbart,kram.

Svar: Tack fina du 🌸
Mathilda Björklund