Zucchinichips

Nu när vi äter lchf så passar jag på att utforska lite och tar reda på vad det finns för alternativ och ersättningar till allt det där goda man plötsligt missar.

Om man bara är lite kreativ så går det faktiskt att ersätta det mesta som man kan tänkas sakna!
Så idag har jag gjort zucchini-chips med smak av salt och vinäger. Ett nyttigare alternativ till fredagsmyset!

Är ni också sugna på ett nyttigare fredagsmys så har ni receptet här:

Ingredienser:
1 Zucchini
2 mks olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Lite salt (överdriv inte med saltet)

- Sätt ugnen på 100 grader.
- Skär Zucchinin i tunna skivor, jag provade att skära med både osthyvel och med ett rivjärn - men det slutade med att jag använde mig av kniv och skärbräda iallafall. Det var lättare att få skivorna hela och samtidigt tunna då.
- Blanda oljan och vinägern i en skål och marinera in Zucchini-skivorna i blandningen.
- Lägg ut Zucchinin på en plåt med bakplåtspapper.
- Chipsen tillagas längst ner i ugnen i 2-3 timmar, vänd på chipsen efter halva tiden!
- Förvara chipsen i en sluten förpackning.

Jag tror att resultatet blir ännu bättre om man använder sig av en tork och inte en ugn (torka då i 12 timmar). Chipsen blev ju ganska mörka för min del - men jag har provsmakat och jag tror att det kommer att bli succé till kvällens film-mys!