Dags att förbereda kvällens kalas

Jag kände mig så sjukt trött när Andreas gick upp! Kudden och täcket var skönare än någonsin och jag låg och verkligen gosade in mig i sängen som ett litet djur. Men tillslut kände jag att plikten kallade och så började jag denna fredagsmorgon med kalasförberedelserna.

Morgonrock på, musik på, håret upp i en toffs och nu står det små frallor på jäsning vars deg har sovit i kylskåpet under natten.

Vi bestämde oss för att servera paj till kvällens gäster - och det tyckte jag kändes som ett bra beslut. Smörgåstårta är ju gott, men det känns väldigt enkelt att köpa en färdig måltid att ställa fram på bordet när det kommer människor som bor flera timmar bort för att fira att Andreas fyllt år.

Så dagens to do:
• Baka färdigt frallorna
• Handla alla ingredienser till maten
• Tillaga tre pajer
• Vika all tvätt som hänger i hela finrummet
• Städa (dammsuga och damma)
• Flytta köksbordet till finrummet och göra ett långbord
• Göra en sallad
• Duka fint
• Täppa igen ett hål som Vila har gjort för att kunna rymma ut från tomten (haha)
• Fixa iordning mig

Japp, så jag har en hel del framför mig innan klockan slår 18:00!
Undra om gästerna reagerar på att det inte serveras tårta eller dessert, får ta mig en funderare på detta tror jag. Vi köpte hem fredagsmys istället.

Drinkar och tapas

Andreas önskade en hockey-kväll i soffan med tapas som tilltugg - så vi struntade i att boka restaurang och möttes upp på charken istället!

Vi plockade till oss lite gott och jag har sett till att herrn i huset bara har fått vila och landa i soffan efter jobbet.

Jag mixade ihop en jordgubbsdrink till förrätt, efterrätt orkade vi inte. Andreas sitter helt spänd framför säsongens viktigaste match för favoritlaget.

Snart är födelsedagen över, men det riktiga firandet sker på fredag. Då kommer både Andreas och min familj hit på kalas!
Så imorgon blir det städning och förberedelser.

Fördelsedagsfrukost för min babe

Idag fyller han 26 år och det firade vi med pannkakor, nutella, färsk frukt och juice!
 
Jag älskar att pyssla om Andreas, för man ser verkligen på honom när man lyckas göra honom riktigt nöjd eller inte. Han är tydlig med att visa vad han gillar - och utifrån det får jag lära mig hur jag bäst kan visa uppskattning. Jag tror inte att han visar sin tydlighet med flit, men det är något i hans blick som gör att jag förstår när jag lyckas göra något betydelsefullt.
 
Det tar tid att lära sig hur sin partner fungerar, men det viktigaste är att man gör sitt bästa för att ens partner ska känna sig älskad, respekterad och värdefull - så att man inte bara gör allt på sitt egna sätt och tror att det är det sättet alla andra också vill ha kärlek på.

Andreas är väldigt okomplicerad på ett sätt - han lägger väldigt mycket större värde i själva tiden och tanken bakom en grej, istället för att se värdet i själva "produkten". 
Han ska få sin riktiga present på fredag, men jag ville att han iallafall skulle få öppna ett paket på sin riktiga födelsedag - så han fick ett lyxigt ljus idag. Presenten han får på fredag har mer tanke bakom sig, än vad ljuset hade. Jag hoppas verkligen att han blir glad.

Man brukar ju snacka om att det finns fem kärleksspråk. Gåvor, kvalitetstid, fysisk närhet, tjänster och komplimanger. Alla människor vill ha kärlek på olika sätt och alla människor ger kärlek på olika sätt. Det vi ofta gör fel är att vi glömmer att tänka på hur vår parner uppskattar att få sin kärlek förklarad.
Jag kanske känner att jag ger massa kärlek - samtidigt som att Andreas exempelvis känner att han inte får någon kärlek alls. Det skulle kunna bero på att vi har olika sätt att ge och få kärlek på. Det här är något man får öva på under hela livet - och sätter man den här biten så har man kommit en bra bit på vägen i sitt långa, lyckliga förhållande.
Sen är det ju även flera andra pusselbitar som ska falla på plats för att det förhållande ska vara levande och bra. Respekt, förståelse, förlåtelse, tålamod, komminukation - you name it!

Det är fint med årsdagar, att man en gång om året får chansen att uppmärksamma och visa tacksamhet att just den här människan kom till världen. Jag är evigt tacksam att min Andreas finns och att jag fick träffa just honom.