Lchf-bröd

Jag och Andreas har precis börjat med Lchf. Som ni säkert vet så är jag inget fan av dieter och gillar friheten att kunna äta precis allt. Men nu har både jag och Andreas nått varsin gräns där vi vill förändra vårt liv.
Andreas vill gå ner i vikt och jag vill må bättre i min kropp - om en ändring av kosten kan hjälpa oss båda så är det så värt att iallafall testa att lägga om den och se om vi når våra individuella resultat!
 
Andreas är striktare än vad jag är. Jag vill gärna ha honung i mitt te, kaviar på ägget och även testa att baka lchf-godis någon gång ibland, men annars äter vi en strikt kost.
 
Idag bakade jag världens enklaste bröd som faktiskt var det godaste lchf-brödet jag någonsin ätit. Vill du prova? Här kommer receptet!
 
Ingredienser:
- 3 ägg
- 125 gram keso
- 3 msk kokos
- 4 msk mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk smält kokosolja
- 1 nypa salt
- hackade nötter eller frön om man vill (Jag tog i lite solrosfrön och garnerade med vallmofrön)
 
Blanda första alla torra ingredienser och tillsätt sedan resten. Mixa eller vispa med en elvisp!
Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (200 grader).
Färdigt att äta med en gång!
Så enkelt att göra - och så gott att äta!
Bröd lchf - LCHF - enklaste lchf brödet - godaste lchf brödet

Instagrambilder och feber

Bilder från @mathilda.nu på instagram

Hej kära ni!

Jag var iväg och jobbade igår och bröt ihop efter kanske 30 minuters lätt arbete.
Min feber stiger vid ansträngning just nu och jag blev väldigt yr när jag märkte kläderna med etiketter. Jobbet är barnsligt enkelt, så det kändes misslyckat när jag fick åka hem tidigare utan att ha blivit färdig.
Men när kroppen värker, ögonen ser suddigt och ryggen är helt blöt, då får man svälja sin stolthet och inse att det inte fungerar. Kroppen säger ifrån.

Idag har jag vart hemma hela dagen och bara tagit det lugnt. Sovit en hel del och sett till att vila ordentligt. Jag hoppas att det snart blir bättre igen!

Mamma 50 år!

Andreas och jag har precis kommit hem från en supermysig spaupplevelse. Vi har firat min mamma som fyller 50 år idag - och här kommer en bildbomb från dessa dagar!

Dagen startade med en brunch på ett mysigt litet ställe på Marstrand. Det ösregnade, så vi fick springa till färjan för att inte bli allt för blöta!

Efter brunch åkte vi till hotellet och gick direkt ner till spa-avdelningen!

Marstrands havshotell hade en bastuflotte med ett hål i, så man kunde bada i havet från den! Det var tvunget att provas.

Jag gick på tabletter, så jag tog det väldigt lugnt och lät bli bastu, men mådde ändå såpass bra att jag kunde njuta av mammas helg som hon fixat så bra!

Världens godaste choklad/hallon-tårta!