Zakynthos - dag 2

Det är så härligt att starta dagen med en långpromenad! Vi gick en hel del igår!

Överallt längs stränderna hittar vi såna här små torn. Man har märkt ut alla sköldpaddeägg som är nedgrävda under sanden. Det finns en sällsynt sköldpadda här på Zakynthos, den kan bli över 1,5 meter lång - och tyvärr är den utrotningshotad, så det är viktigt att man respekterar reglerna på de områden där äggen finns nu. Jag tror att äggen kläcks nu i dagarna, så vem vet, vi kanske ser några små ungar ta sina första steg mot det kristallklara havet under en av våra strandpromenader!

Vi vandrade både på stranden, i staden och bland bergen. På vägen tog vi både matpauser, glasspauser och sovpaus på en solstol på stranden! Efter några timmar kom vi fram till vårt mål - en liten ö med hängbro..

Det finns så mycket fantastiskt vackert att se på den här ön - och vi var imponerade redan igår. Då helt ovetandes om vad vi nyss varit med om! Men det ska vi visa er i nästa inlägg..

Eftermiddagen avslutades vid poolen..

.. Och kvällen avslutades med en idyllisk Grekisk restaurangkväll med livets godaste tsatsiki och lady och lufsen live-musik!


Nu ska vi sova..

EoE

Ser riktigt härligt ut!

Svar: Ja 😍😍
Mathilda Björklund