Zakynthos - Dag 3

Magiska Zakynthos!


Jag har en tendens att bli lite rastlös ifall hela semestern spenderas på stranden. Men den här resan har varit helt perfekt hittills!
Vi har fått vila, motion, solbränna och äventyr.

Igår hyrde vi en fyrhjuling och utforskade höga berg, gamla ruiner, magiska stränder, små söta byar, huvudstaden och framför allt - mäktiga vyer!

Vårt första stopp blev på en enorm gamal borg. Jag skulle vilja återberätta lite historia om borgen, men det fanns ingen information alls. Så den vistelsen bestod mer av att Andreas verkligen behövde gå på toa - och jag var fikasugen.

Men det var absolut en vacker plats!

Vi drog vidare till en stad där vi möttes av kristallklart vatten, där åt vi lunch och la oss på stranden en timma.

Efter en skön timma hoppade vi på fyrhjulingen igen och gav oss upp i bergen. Vi rundade ön och åkte ut på öns nordligaste udde.

Sen bar det av till livets vackraste vy.

... wait for it...

...

En något höjdrädd Andreas när han tittar ner på den vackraste vyn han sett - nu ska ni också få se den:

Så magiskt vackert. Så galet högt upp.


Om några dagar ger vi oss av med båt och utforskar vraket på stranden!

Vi gav oss vidare och gjorde flera stopp under dagen/kvällen. Gissa om det var skönt att duscha och landa i sängen efter en hel dag med äventyr och intryck.

Det gick åt ett par flippflopp, två kartor och en hel del bensin. Men vi är så glada att vi valde att åka iväg och utforska den här magiskt vackra ön. Det är spännande att inte ha någon aning om vart vägen bär eller vad som döljer sig bakom nästa bergstopp.