Zakynthos - dag 1

Igår var det äntligen dags!

Vi ställde alarmet på 03:30 och gav oss av mot Landvetter. På flygplanet hann jag läsa ett kapitel ur min nya bok, lösa ett helt korsord utan att ge upp och sova en stund på Andreas axel.

Väl framme pekade Andreas finger åt det fula vädret. Vi som hade beställt sol och värme kom fram till ett mulet Zakynthos!

Trots att det inte riktigt blev som vi tänkt oss så kändes det så skönt att vara iväg, bara vi två - så jag utmanade Andreas att bestiga ett litet berg, jag uppskattar ju faktiskt den äventyrliga biten under en semester, även om solen lockar.


Det är verkligen vackert här!

Efter lunchen tog vi oss en promenad längs huvudgatan i Kalamaki. Vi köpte lite färsk mango, kollade upp lite priser på aktiviteter som vi ska göra och så hittade vi en liten varelse som fick mitt hjärta att brista...

Den här lilla vännen kan inte ha vart mer än några veckor gammal. Hon var lika liten som min hand och lämnad ensam på gatan.

Jag spenderade kvällen med att googla på hur man kan göra för att rädda gatu-kattungar, men det är omöjligt för mig att ta hem henne.
Mitt hjärta brast verkligen.

Det här var gårdagen! Idag har denna vackra paradis-ö bjudit på solsken..

Fråga om husbygget!

Jag fick en fråga från Anna:

"Kommer huset i delar eller bygger ni det från grunden?"

Jag har alltid tänkt att ett modulhus är att man köper ett fabriksfärdigt hus - lite som att handla i en affär. "Jag väljer den". Men riktigt så fungerar det inte. Den stora skillnaden är att huset byggs under tak, istället för att snickarna ska stå ute och kämpa. Vi väljer fortfarande det vi vill ha - även om det såklart är vissa ramar som ska följas!

Vi kommer att trycka på startknappen i början på nästa år, tror vi.. och när vi gör det så ska alla utvändiga beställningar vara lagda!
Då börjar man bygga vårt hus inomhus och när det är färdigt så kör man det i delar till tomten och sätter ihop det på plats. Detta kommer att ta ca 20 veckor!
De sista 20 veckorna kommer att ägnas åt insidan. Då fixar man allt på plats - och gissa om jag kommer stå i fönstret och smygtitta längs resans gång.. Så spännande!

Så sammanlagt räknar man med att det tar ungefär 40 veckor att bygga huset. Åh vad man längtar...

PS. Glöm inte att följa vårt huskonto på instagram @vibyggerhus2018

Strömbrytare och vägguttag från switchbox.se

Trerätters på stenungsbaden

Efter vår spa-dag avnjöt vi en trerätters middag och ett glas vin i restaurangen!

Jag hade jättesvårt att äta salt, så jag petade i princip bara i maten - vilket kändes jättedumt med tanke på hur fin och god den egentligen var. Så märkligt, men det fanns liksom ingen matlust. Desserten slank ner iallafall, haha.

Bild från Matildas blogg - ofmatilda.se

Efter middagen gick vi (läs sprang vi) till vårt rum och kröp ner i våra sängar! Vi unnade oss en riktig slapparkväll med tv och lite sociala medier.


Nu lyser solen in mellan springorna på gardinen och snart ska vi gå och äta på den ekologiska frukostbuffén! Jag ska bara vänta på att Matilda kliver ur sin skönhetssömn..