Hur går det med husbygget?

Jag fick en fråga här på bloggen, om hur det går med husbygget - och det klart att jag ska dela med mig om vad som händer just nu!
 
Det är ju en oerhört seg start, när man bygger hus. Det är väldigt mycket papper som ska fram och tillbaka och väldigt mycket väntan. Följ vår lista här, så ser ni allt vi har gjort hittils och även preliminära datum för när huset kan stå klart!(!!!)
 
Så vi började ju vår resa 1 Januari kan man säga, det var då vi kollade på den första tomten och den 2 Februari hittade vi tomten som vi äger idag och där vårt hus ska stå om ungefär ett år.
Under perioden mellan Februari och nu har vi (Andreas främst) vart otroligt snabb med att skicka in alla papper till de olika enheterna. Vi vill inte vara anledningen till att något synkas ner i något steg, så vi är snabba och noggranna när bollen är i våra händer. Sen kan ju vi tyvärr inte styra hur snabbt vårt ärende hanteras av andra - och därför tar det väldigt lång tid att stycka av en tomt och få klart alla ansökningar som man måste få godkända innan man börjar bygga.
 
Nu har vi en sista ansökan (tror jag) som ska bli godkänd innan vi hoppar in i nästa fas - och det vi ansöker om nu är att få bygglov. Det tar ca 10 veckor innan vi får tillbaka det svaret.
 
Under nästa fas kommer vi att ägna tid åt utvändiga och invändiga val. Det känns som att den fasen kommer att bli lite mer utmanande och rolig. Den processen kommer ju att pågå i ungefär ett år och lagom till sommaren (om allt går som det ska) så kommer vi att se hur huset börjar ta form. Jag kan knappt vänta!
 
Så inom några veckor måste vi helt enkelt ha tagit ställning till hur vi vill att huset ska se ut på utsidan. Allt ifrån färg på huset till detaljer som dörrar och fönster. Vi har redan ett humm om hur vi vill ha det!
 
Som det ser ut just nu, så kommer vi att bygga ett vitt hus med liggande panel. Jag skulle vilja ha en grå ytterdörr, i liknande stil som dörren på bilden.
Vi är inne på att taket ska vara ljusgrått och att detaljerna ska vara likt bilden - alltså att stuprännor och små detaljer ska matcha taket.
Vi kommer även att bygga ett dubbelgarage som påminner lite om garaget på bilden. Dock vill vi ha liggande panel och en lite lyxigare känsla på det. Vi kommer att ha förråd på baksidan av garaget och snygg belysning i fronten.
 
Åh vad jag längtar tills den dagen då huset levereras. Fatta vilken känsla att se vår dröm komma i stora paket!